Gå direkt till innehåll
Anna Ryott tar emot priset för Årets Bästa Hållbarhetsredovisning i kategorin Offentlig sektor och statliga bolag.
Anna Ryott tar emot priset för Årets Bästa Hållbarhetsredovisning i kategorin Offentlig sektor och statliga bolag.

Pressmeddelande -

Swedfund vinnare av Bästa Hållbarhetsredovisning

Utvecklingsfinansiären Swedfund gör Sveriges bästa redovisning av hållbarhet bland de statliga bolagen och offentlig sektor. Det är ansedda Aktuell Hållbarhet som står bakom utmärkelsen.
”Det är både viktigt och hedrande att Swedfund får den här uppskattningen. Vi vill och ska vara ledande i frågan om hållbarhetsredovisning”, säger Anna Ryott, VD för Swedfund.

Prisceremonin hölls i Stockholm under torsdagseftermiddagen med bland andra finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund som talare.

Juryns motivering till att Swedfund gick segrande ur striden lyder:

”Nyskapande hållbarhetsredovisning kan handla om såväl form som innehåll eller innovativ kombination av de båda. Och vinnaren bland offentlig sektor och statliga bolag har tagit nya grepp kring redovisning av hela organisationens verksamhet. Med styrelsens undertecknande av hållbarhetsredovisningen följer bilden av en organisation som är beredd att konkret integrera hållbarhetsfrågor i kärnverksamheten.”

Swedfunds helt integrerade årsredovisning med titeln ”Fattigdomsminskning genom hållbart företagande” var en av sex finalister i Årets Bästa Hållbarhetsredovisning. Juryn valde ut finalister bland 150 bidrag och Swedfund var en av tre i kategorin Offentlig sektor och statliga bolag. Övriga finalister i kategorin var Göteborgs Energi och Jernhusen. Bland storföretagen gick utmärkelsen till Ikea.

Swedfund har de senaste åren fått flera priser och utmärkelse för sin integrerade hållbarhetsredovisning och ett uttalat krav för det statliga företaget är att hållbarheten måste följa med som viktig faktor genom hela investeringsprocessen. Då är det också självklart att lägga stor kraft på en integrerad årsredovisning, enligt Anna Ryott.

Det gäller också det tydliga uppdraget från ägaren staten, som för att kunna uppfyllas kräver högsta kvalitet i rapportering, transparens och uppföljning.

”Allt måste kunna mätas och Swedfunds processer är helt integrerade med hållbarhet. Hela vårt perspektiv vilar på samspel mellan våra grundfundament Samhällsutveckling, Hållbarhet och Finansiell bärkraft. Och då ska vi också leverera Sveriges bästa hållbarhetsredovisning, vilket vi nu fått ett hedersamt kvitto på”, säger Anna Ryott.

Den integrerade redovisningen har gjorts i samarbete med contentbyrån Spoon.

Här kan du läsa hela den integrerade redovisningen från Swedfund

För mer information, kontakta:
Karin Kronhöffer, Director Strategy and Communication
karin.kronhoffer@swedfund.se, 08-725 94 38

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Swedfund

Swedfund, som ägs av svenska staten, erbjuder finansiering, kompetens och ekonomiskt stöd för investeringar i tillväxtmarknaderna i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. Vårt uppdrag är att minska fattigdomen genom hållbart företagande, som bidrar till ekonomisk och miljömässig och social utveckling. Swedfunds investeringsstrategi vila på tre fundament: samhällsutveckling, hållbarhet och bärkraftighet. Sedan 1979 har Swedfund varit en aktiv, ansvarsfull och långsiktig investerare i mer än 260 företag. www.swedfund.se

Följ gärna vår blogg: swedfundfrankly.se

Kontakter

Axel Hallgren

Axel Hallgren

Presskontakt Press and Communications Manager +46 70 234 49 46