Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Swedfund investerar i östafrikanskt vårdbolag

Swedfund investerar 3 MUSD i AAR Healthcare för att främja tillväxten och öka tillgängligheten och tjänsteutbudet av hälsovård i Östafrika.

Vårdmarknaden i Kenya och Östafrika växer. Enligt Kenya National Bureau of Statistics 2012 har antalet legitimerade läkare och sjuksköterskor i Kenya ökat med 4,5% respektive 33% årligen, sedan 2008.

Stadsbefolkningen i Östafrika ställer höga krav på kvalitet av vårdtjänster, hög tillgänglighet och korta väntetider. Genom Swedfunds investering kan AAR Healthcare expandera och utöka antalet kliniker. Detta ökar tillgängligheten på vård i Östafrika samtidigt som tjänsteutbudet ökar, vilket ytterligare höjer kvaliteten på vården gentemot kunderna.

AAR Healthcare har över 25 års erfarenhet som ledande vårdleverantör i Östafrika. Bolaget grundades 1984 av svenske Bengt Beckmann. I dag driver företaget 24 kliniker i Kenya, Uganda och Tanzania med totalt 350 anställda. Expansionen gör det möjligt att anställa ytterligare 300 personer under de kommande tre åren.

Kvalitet har hög prioritet inom AAR Healthcare, både vid behandlingen av patienter och när det gäller den personal som arbetar för AAR Healthcare. Företaget har särskilda utbildningsprogram för den kliniska personalen och tillämpar WHO:s riktlinjer.

- Vi är mycket glada över att vara delaktiga i expansionen av AAR Healthcare, en ledande leverantör av kvalitetsvård i Östafrika. Tack vare expansionen kan AAR i ökad omfattning erbjuda vårdtjänster med fokus på kvalitet, tillgänglighet och relevanta tjänster, säger Tomas Bie, Senior Investment Manager hos Swedfund.

AAR:s största aktieägare är i dag IFHA. IFHA etablerades 2007 som en riskkapitalfond för investeringar i privata vårdbolag i Afrika. FMO, IFC, Afrikanska utvecklingsbanken (AfDB), Pfizer, Goldman Sachs, APG pensionsfond och Social Investor Foundation for Africa (SIFA) står bakom IFHA.

Kontaktperson hos Swedfund:
Tomas Bie, Senior Investment Manager, Swedfund, +46 8 725 94 00, tomas.bie@swedfund.se

Kontaktperson hos AAR Healthcare: 
Mark Achola, verkställande direktör (CEO), AAR Healthcare, +254 20 2895000, machola@aar.co.ke

Ämnen

Kategorier


Om Swedfund

Swedfund, som ägs av svenska staten, erbjuder riskkapital, kompetens och ekonomiskt stöd för investeringar i tillväxtmarknaderna i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. Vårt uppdrag är att minska fattigdomen genom hållbart företagande, som bidrar till ekonomisk och miljömässig och social utveckling. Sedan 1979 har Swedfund varit en aktiv, ansvarsfull och långsiktig investerare i mer än 230 företag. www.swedfund.se

Följ gärna vår blogg: swedfundfrankly.se

Kontakter

Axel Hallgren

Axel Hallgren

Presskontakt Press and Communications Manager +46 70 234 49 46