Följ Swedfund

Swedfundfinansierade TBC Bank vinner CSR-pris

Nyhet   •   Apr 07, 2014 09:00 CEST

En av Swedfunds investeringar, TBC Bank, tilldelades i förra veckan utmärkelserna Best Bank in Georgia samt Best CSR i regionen på Europe Banking Awards arragerad av EMEA Finance Magazine.

För tredje året i rad utsågs TBC Bank till bästa bank i Georgien. Nytt för i år var priset för Best Corporate Social Responsibility i Central- och Östeuropa (CEE) samt länderna inom Oberoende staters samvälde (CIS). TBC Bank blev därmed första georgianska företaget någonsin att bli uppmärksammad på regional nivå för sitt CSR-arbete.

”Vi är hedrade över att få ta emot denna prestigefyllda Best Bank in Georgia Award från EMEA Finance för tredje året i rad. Vi är särskilt glada över att få utmärkelsen för bästa CSR inom den bredare, CEE och CIS-regionen – den första georgiska företaget någonsin att tilldelas för insatser i socialt ansvar på regional nivå. Detta internationella erkännande stärker vår beslutsamhet att fortsätta leverera enastående resultat, samtidigt som vi behåller vårt traditionella fokus på hållbara företagsmetoder och policyarbete”, kommenterade Vakhtang Butskhrikidze, VD TBC Bank.

Swedfund investerade under 2013 i TBC Bank med ett långfristigt efterställt lån på 65 miljoner kronor med syfte att stödja utvecklingen av den finansiella sektorn i Georgien och att möjliggöra för TBC Bank att ytterligare expandera sina finansieringsmöjligheter. Lånefinansieringen arrangeras av FMO, den holländska bilaterala utvecklingsbanken.

Om TBC Bank

TBC Bank är en Georgisk universalbank fokuserad på mikro-, små- och mellanstora företag. TBC Bank har en bred närvaro i Georgien och ett växande nätverk i regionen. Banken grundades 1992 och är idag en av landets ledande banker med över 1 miljon konton och 4 000 anställda.

Om EMEA Finance Magazine

EMEA Finance är en tidskrift med fokus på de finansiella marknaderna i Europa, Mellanöstern och Afrika. EMEA Finance Europe Banking Awards är inne på sitt sjätte år. I år blev TBC Bank vinnare bland andra institutioner som Barclays, HSBC, Credit Suisse, Raiffeisen Bank International och Citi.