Gå direkt till innehåll
Swedfund investerar i Equity Bank Kenya

Nyhet -

Swedfund investerar i Equity Bank Kenya

Swedfund beviljar ett lån om MUSD 15 till Equity Bank Kenya, en ledande kenyansk affärsbank med starkt fokus på små och medelstora företag (SME). Genom stödet till Equity Bank bidrar Swedfund till utveckling och sysselsättning inom den privata sektorn, och till ansvarsfull utlåning.

– Som utvecklingsfinansiär har vi en viktig roll att spela. Genom att investera i finansiella institutioner och fonder hjälper vi dem att öka finansieringen och utlåningen till lokala företag och entreprenörer. Vi stöttar våra partners i att beakta de miljömässiga och sociala riskerna, liksom påverkan av utlåning genom att enas om en handlingsplan. Vi är glada över att stötta en bank som fokuserar på SME:er, eftersom dessa står för fyra av fem nya arbetstillfällen och bidrar till upp till 33 procent av BNP, säger Maria Håkansson, CEO på Swedfund.

Equity Banks strategi är att ge ökad tillgänglighet av finansiella tjänster till små och medelstora företag, kunder inom låginkomstsegmentet och invånare som saknar bankkonto.

Equity Bank Kenya har rest totalt MUSD 100 från ett konsortium av europeiska utvecklingsfinansiärer för att möjliggöra bankens fortsatta tillväxt och stärka dess kapitalisering. Swedfund investerar MUSD 15 i form av ett långfristigt efterställt lån.

Om Equity Bank Kenya
Equity Bank Kenya är det kenyanska dotterbolaget till Equity Group Holdings Plc, en ledande bankkoncern i Östafrika med kontor i Kenya, Uganda, Sydsudan, Rwanda, Tanzania och Demokratiska republiken Kongo. Equity Group är noterad på Nairobi Securities Exchange, Uganda Securities Exchange och Rwanda Securities Exchange. Historiskt har banken en grundmurad ställning som låginkomstbank då den grundades 1984 som bostadskreditinstitut för låginkomsttagare i Kenya, under namnet Equity Building Society, och omvandlades till fullservicebank och affärsbank 2005. Banken har betydande närvaro i hela Kenya genom sitt distributionsnät – det största i landet. Mer information finns på www.ke.equitybankgroup.com/

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Axel Hallgren

Axel Hallgren

Presskontakt Press and Communications Manager +46 70 234 49 46