Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Anna Ryott ny VD för Swedfund

Anna Ryott har en unik bakgrund med både erfarenhet inom näringsliv och civilsamhällesorganisationer. Anna Ryott arbetar för närvarande som generalsekreterare för SOS Barnbyar och tidigare har hon varit biträdande generalsekreterare på Unicef Sverige. Inom näringslivet har hon arbetat på Storåkers McCann som vice VD, dessförinnan arbetade hon på McKinsey samt Hagströmer & Qviberg.

Anna Ryott har en lång och intressant meritlista och resultaten från tidigare arbeten är de allra bästa vilket skapar stora förväntningar på ett framgångsrikt ledarskap för Swedfund. Anna Ryotts erfarenhet från olika delar av samhället gör henne även till en flitigt anlitad talare när det gäller hållbart företagande.

”Att få möjligheten att leda och utveckla Swedfund vars uppdrag är att minska fattigdomen i världen genom hållbart företagande känns oerhört betydelsefullt. Jag är övertygad om att investeringar i privatsektorutveckling är centralt för att länder skall bygga ett starkt välstånd. Jag ser fram emot att förverkliga den nya strategin med fokus på Afrika söder om Sahara och på sektorer som är avgörande för fattigdomsminskning” säger Anna Ryott.

”Anna Ryott är helt rätt person att leda Swedfund och vi är glada och stolta över att Anna Ryott har tagit på sig detta viktiga uppdrag. Anna Ryotts unika erfarenhet från både näringsliv och civilsamhällesorganisationer gör henne till den perfekta VD:n för Swedfund, med uppdraget att bekämpa fattigdom genom hållbart företagande” säger Claes Ekström, styrelseordförande Swedfund.

”Vi är otroligt stolta över det arbete som Anna Ryott gjort för SOS Barnbyar. Vi önskar Anna Ryott ett varmt lycka till på Swedfund och är övertygade om att hon kommer fortsätta att göra stor skillnad” säger Michael Karlsson, ordförande SOS Barnbyar.

Anna Ryott startar den 19 augusti som VD på Swedfund. Fram till dess arbetar hon kvar som generalsekreterare på SOS Barnbyar. Anders Craft fortsätter som tillförordnad VD för Swedfund fram till dess Anna Ryott officiellt tar över som VD. ”Anders Craft har i sin roll som tillförordnad VD, varit instrumentell i utvecklingsarbetet vi startat inom Swedfund. Anders Craft kommer förbli en nyckelperson för Swedfunds fortsatta utveckling” säger Claes Ekström, styrelseordförande Swedfund.

För ytterligare information:
Claes Ekström, styrelseordförande, Swedfund: +46 8 678 91 29
Anders Craft, t.f VD, Swedfund, +46-8-725 94 00

Ämnen

Kategorier


Om Swedfund
Fattigdomsminskning genom hållbart företagande. Swedfund är statens utvecklingsfinansiär som genom att hållbara investeringar bidrar till ekonomisk, miljömässigt och social utveckling i världens fattigaste länder.

Swedfund bildades 1979 och har idag 39 medarbetare med huvudkontor i Stockholm och ett regionalkontor i Nairobi, Kenya. Swedfund erbjuder ägarkapital, lån, kompetens och etableringsstöd för investeringar på nya tillväxtmarknader i Afrika, Asien, Latinamerika samt Östeuropa. Swedfund ägs till 100 procent av svenska staten och definieras som en bilateral DFI – Development Finance Institution.

Följ gärna vår blogg: swedfundfrankly.se

Kontakter

Axel Hallgren

Axel Hallgren

Presskontakt Press and Communications Manager +46 70 234 49 46