Följ Swedfund

Swedfund prisas för hållbar redovisning

Nyhet   •   Okt 18, 2016 15:51 CEST

Utvecklingsfinansiären Swedfund har tagit emot ännu en utmärkelse för sin Integrerade redovisning 2015. Denna gång i prestigefyllda Responsible Business Awards som anordnas av Ethical Corporation.

Swedfund har prisats ett flertal gånger för sina integrerade redovisningar. Under sjunde upplagan av Ethical Corporation’s Responsible Business Awards mottog Swedfund omnämnandet Highly Commended i kategorin Best Integrated Report för sin Integrerade redovisning 2015.

I juryns motivering betonas att redovisningen är tydlig, innehållsrik och visar tydliga värde- och faktauppgifter.

Det integrerade perspektivet ligger helt i linje med Swedfunds investeringsmodell och arbetssätt, där hållbarhet och samhällsutveckling väger lika tungt som finansiell bärkraft. I år tydliggör redovisningen dessutom hur investeringarna bidrar till de globala målen. För andra året tillämpas revision även på hållbarhetsinformationen, vilket innebär högt ställda krav på informationens riktighet.

”Vi kräver av oss själva att vara ledande inom öppen och tydligt integrerad redovisning. De utmärkelser vi får är ett mått på att vi lyckas. Hållbarhet är fullt integrerat i hela Swedfunds investeringsprocess och uppföljning”, säger Anna Ryott VD på Swedfund.

Ethical Corporation’s Responsible Business Awards är en av de ledande utmärkelserna för CSR, hållbarhet och företagsledare. Priset syftar till att uppmärksamma innovativa ansatser för att driva utvecklingen mot ansvarsfullt företagande.

Swedfunds Integrerade redovisning 2015 har gjorts i samarbete med contentbyrån Spoon.

Här kan du läsa Swedfunds Integrerade redovisning 2015

För mer information om Ethical Corporation se http://www.ethicalcorp.com