Följ Swedfund

Swedfunds integrerade redovisning vinnare i stor internationell tävling

Pressmeddelande   •   Jun 07, 2018 10:07 CEST

Under tisdagskvällen avgjordes tävlingen RI Reporting Awards 2018 i London. Det stod då klart att Swedfund korats till vinnare i klassen Best Report by an Asset Owner: medium & small funds, för den Integrerade redovisningen 2016, Agenda 2029.

”Vi är otroligt glada och mycket stolta över detta pris, säger Maria Håkansson, vd för Swedfund. Swedfund lägger stor kraft och resurser på uppföljning och redovisning. Att följa upp resultaten av våra investeringar hjälper oss att se att vi är på rätt väg i vårt uppdrag, att bidra till minskad fattigdom genom hållbart företagande. Därför jobbar vi ständigt för att förbättra och förfina rapporteringen och analysen av datan.”

Responsible Investor Awards delades för första gången ut 2013, för att ge institutionella ägare och kapitalförvaltare ett ambitiöst och inspirerande benchmark genom att framhålla goda och transparenta exempel på rapportering inom branschen. RI Awards har denna omgång granskat 2 500 rapporter, varav 40 har nominerats och slutligen fyra valts ut till vinnare.

Agenda 2029 är den statliga utvecklingsfinansiären Swedfunds fjärde helt integrerade och reviderade redovisning, där verksamhetens samlade resultat redovisas och återspeglas utifrån våra tre fundament; hållbarhet, samhällsutveckling och finansiell bärkraft.

”Swedfunds affärsmodell gör det möjligt att skapa anständiga jobb och en inkluderande tillväxt, vilket är helt avgörande för att nå målen i Agenda 2030”, säger Maria Håkansson.

Urval av juryns kommentarer:
• Very concrete goals and achievements
• Completely aligned with the SDGs
• Compliant with external reporting standards, and external assurance is included
• Great storytelling
• Clarity on qualitative aspects and comparable financial information
• Extra credit for the design which improves the reader’s experience
• Strong explanation of context and strategy

För ytterligare information, kontakta:
Samira Zayane, pressansvarig Swedfund
Tel: +46 8 725 9437
E-post: samira.zayane@swedfund.se

Om Swedfund

Swedfund är svenska statens utvecklingsfinansiär med uppdrag är att minska fattigdom genom hållbart företagande. Vi erbjuder finansiering, kompetens och ekonomiskt stöd för investeringar på tillväxtmarknaderna i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. I samarbete med våra partners ska vi medverka till ekonomiskt, miljö- och klimatmässigt samt socialt hållbara investeringar. Swedfunds investeringsstrategi vilar på tre fundament: samhällsutveckling, hållbarhet och finansiell bärkraft. Sedan 1979 har Swedfund varit en aktiv, ansvarsfull och långsiktig investerare i mer än 260 företag. www.swedfund.se

Följ gärna vår blogg: swedfundfrankly.se