Följ Swedfund

Swedfund prisas för bästa IR-arbete

Pressmeddelande   •   Jun 02, 2015 15:02 CEST

Swedfund vann det prestigefyllda priset i klassen för små- och medelstora fonder när Responsible Investor under tisdagen korade bästa redovisning. ”Extra glädjande när Swedfund också får internationell uppskattning för vårt hållbarhetsarbete och rapportering”, säger Swedfunds VD Anna Ryott.

Swedfund, som är en statligt ägd utvecklingsfinansiär, har som huvudfokus att tillsammans med partners skapa hållbara och lönsamma investeringar. Rapporteringen av hållbarhetsfrågorna är därför central för att visa på de många positiva och långsiktiga effekterna av verksamheten.

”Vi lägger stor kraft för att följa upp och rapportera. Det är en helt integrerad del av Swedfund och skapar bättre förutsättningar för att bli ännu effektivare i vår verksamhet. Vi har höga ambitioner och krav på oss själva och ambitionen är alltid att ligga före övriga marknaden och andra aktörer när det gäller lönsam hållbarhet”, säger Anna Ryott.

Responsible Investors Reporting Awards granskar mer än 1000 rapporter och fonder för att kora vinnarna. En internationell expertjury nominerar de bästa och under tisdagen presenterades alltså vinnarna vid en ceremoni i London där Sveriges finansmarknadsminister Per Bolund var huvudtalare.

Om Swedfund

Swedfund, som ägs av svenska staten, erbjuder finansiering, kompetens och ekonomiskt stöd för investeringar i tillväxtmarknaderna i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. Vårt uppdrag är att minska fattigdomen genom hållbart företagande, som bidrar till ekonomisk och miljömässig och social utveckling. Sedan 1979 har Swedfund varit en aktiv, ansvarsfull och långsiktig investerare i mer än 230 företag. www.swedfund.se

Följ gärna vår blogg: swedfundfrankly.se