Följ Swedfund

Ny presschef på statens utvecklingsfinansiär Swedfund

Pressmeddelande   •   Mar 05, 2019 16:11 CET

Katinka Wall Press and PR Manager Swedfund

Det statliga bolaget Swedfund har fått en ny presschef. Katinka Wall kommer närmast från rollen som pressansvarig och teamledare för Kommunikation på Ekobrottsmyndigheten och tillträdde tjänsten Swedfund i januari i år. Hon har tidigare arbetat som pressekreterare på biståndsorganisationen Svenska Afghanistankommittén.

- Jag har både erfarenhet och ett stort intresse av utvecklingsfrågor. Att använda företagande och investeringar som en motor i kampen mot fattigdom är helt avgörande, säger Katinka Wall.

Katinka är nyss hemkommen från Etiopien där hon besökte flera av Swedfunds investeringar, bland annat Fikru Marus hjärtsjukhus som Swedfund är största delägare i. Senare i vår planeras även besök till Kenya och Östafrika där Swedfund har sitt lokalkontor och flera viktiga investeringar, där man bland annat arbetar med att stärka kvinnor när det gäller företagande.

- Vi är jätteglada över att ha rekryterat Katinka. Att sprida information om hur vi jobbar med att bekämpa fattigdom genom hållbara investeringar och öka kunskapen om de utvecklingsresultat som vi genererar är otroligt viktigt, säger Karin Kronhöffer, Director Strategy and Communication.

Som utvecklingsfinansiär går Swedfund, tillsammans med andra aktörer, in i olika former av företagande i utvecklingsländer. Syftet är att bedriva lönsamma och hållbara investeringar som samtidigt hjälper människor att själva ta sig ur fattigdom.

- Jag tror på transparens och tillgänglighet och brinner för medborgarperspektivet. Jag har också stor förståelse för att de avtal vi har ibland kan begränsa vilken typ av information vi kan ge ut. I detta gränsland är det viktigt att kunna vara så tydlig det bara går, avslutar Katinka Wall.

Om Swedfund

Swedfund är Sveriges utvecklingsfinansiär för hållbara investeringar i utvecklingsländer. Swedfund har sedan starten år 1979 investerat i över 260 olika företag i 28 olika länder. Swedfunds mål är en värld utan fattigdom. Fokus ligger på investeringar inom hälsa, förnybar energi, finansiella institutioner och fonder. Som statligt bolag ägs Swedfund av Näringsdepartementet och arbetar utifrån budgetmedel från Utrikesdepartementet.

www.swedfund.se