Gå direkt till innehåll
Swedfund nominerat till bästa IR-arbete

Pressmeddelande -

Swedfund nominerat till bästa IR-arbete

Swedfund har under flera år prioriterat högsta standard i arbetet med informativ och effektiv kommunikation. Nu har den internationella organisationen Responsible Investor nominerat Swedfund till RI Awards för bästa redovisning.

Den statliga utvecklingsfinansiären Swedfund är nominerad i klassen för små och medelstora fonder, av en internationellt sammansatt expertjury.

”Det är mycket glädjande att vårt arbete med integrerad redovisning ger så positiv uppmärksamhet. Den externa redovisningen är en viktig kanal för att sprida Swedfunds insatser i kampen mot extrem fattigdom genom hållbart företagande”, säger Anna Ryott, VD för Swedfund.

Swedfund har de senaste åren kraftigt utvecklat sitt arbete för att mäta och följa upp resultatutvecklingen med hjälp av nya indikatorer och systematisk analys.

”Det är helt avgörande att vi har uppföljningsarbetet som en strategiskt viktig del av verksamheten för att vara helt säkra på att vi ökar både effektivitet och nytta av vår verksamhet”, säger Anna Ryott.

Vinnarna i RI Reporting Awards koras den 2 juni i London, vid en konferens där Sveriges finansmarknadsminister Per Bolund är huvudtalare.

Växtkraft - Swedfunds Integrerade Redovisning

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Swedfund

Swedfund, som ägs av svenska staten, erbjuder finansiering, kompetens och ekonomiskt stöd för investeringar i tillväxtmarknaderna i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. Vårt uppdrag är att minska fattigdomen genom hållbart företagande, som bidrar till ekonomisk och miljömässig och social utveckling. Sedan 1979 har Swedfund varit en aktiv, ansvarsfull och långsiktig investerare i mer än 230 företag. www.swedfund.se

Följ gärna vår blogg: swedfundfrankly.se

Kontakter

Axel Hallgren

Axel Hallgren

Presskontakt Press and Communications Manager +46 70 234 49 46