Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Swedfund investerar i kenyanskt försäkringsbolag

Försäkringsbolaget UAP Holdings Limited (UAP), med verksamhet i Kenya, Uganda och Sydsudan, har erhållit kapital för att växa i regionen, till bl.a. Rwanda. Swedfund går in med MUSD 10 för att möjliggöra expansionen.

UAP har funnits sedan 1977 och bedriver idag verksamhet i Kenya, Uganda och Sydsudan. I varje land äger företaget ett sakförsäkringsbolag och ett livförsäkringsbolag; totalt 22 kontor och ca 500 personer anställda. Med hjälp av finansiering från Swedfund, och två riskkapitalbolag får UAP möjlighet att etablera sig i Rwanda, östra DRC (Demokratiska Republiken Kongo) och Tanzania.

Att ha en fungerande försäkringssektor är av stor vikt för alla länder, och en viktig byggsten i en långsiktigt hållbar utveckling av ett land. Flera av de marknader som UAP agerar och vill etablera sig på, har idag en liten och outvecklad försäkringssektor. Med denna investering kan Swedfund bidra till att utveckla denna sektor, men också ge demonstrationseffekter samt skapa behov av fler mäklare och agenter.

- UAP är ett väletablerat företag med en kompetent ledning. Bolagets ambition att växa regionalt, i kombination med dess förmåga att utveckla nya försäkrings-produkter gör denna investering väldigt intressant för oss, säger Jonas Armtoft, chef för Swedfunds kontor i Nairobi.

Swedfund investerar MUSD 10 i aktiekapital i UAP Holdings Ltd samtidigt som Aureos Africa Fund investerar MUSD 20 och AfricInvest MUSD 25.

Ämnen

Kategorier


Om Swedfund

Swedfund, som ägs av svenska staten, erbjuder riskkapital, kompetens och ekonomiskt stöd för investeringar i tillväxtmarknaderna i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. Vårt uppdrag är att minska fattigdomen genom hållbart företagande, som bidrar till ekonomisk och miljömässig och social utveckling. Sedan 1979 har Swedfund varit en aktiv, ansvarsfull och långsiktig investerare i mer än 230 företag. www.swedfund.se

Följ gärna vår blogg: swedfundfrankly.se

Kontakter

Axel Hallgren

Axel Hallgren

Presskontakt Press and Communications Manager +46 70 234 49 46