Följ Swedfund

​Swedfund investerar i fond för förnybar energi i utvecklingsländer i Asien

Pressmeddelande   •   Jul 11, 2017 11:28 CEST

Utvecklingsfinansiären Swedfund investerar 10 MUSD i Renewable Energy Asia Fund II L.P. En fond med investeringsfokus på små och medelstora förnybara energiprojekt i Syd- och Sydostasien.

Det finns en tydlig koppling mellan tillgång till ren energi och hållbar utveckling, därför lägger Swedfund starkt fokus på att finansiera förnybara energiprojekt i våra verksamhetsländer.

Swedfund investerar 10 MUSD i fondförvaltaren Berkeley Energys andra asiatiska fond, Renewable Energy Asia Fund II L.P. (REAF II). Fonden kommer att investera i beprövade teknologier som vind-, vatten och solkraft med fokus på små och medelstora elproduktionsprojekt i Syd- och Sydostasien, inkl. Indonesien, Filippinerna och Indien.

Berkeley Energy etablerades för att utveckla, uppföra, äga och driva förnybara energiprojekt i utvecklingsländer och har varit verksamt i Asien i tio år. Fonden REAF II bygger på den erfarenhet och kompetens som Berkeley Energy har fått genom sin första fond för förnybar energi i Asien, där man huvudsakligen investerat i Indien och Filippinerna, samt fonden Africa Renewable Energy Fund (AREF) som fokuserar på Afrika söder om Sahara.

"Vi är mycket glada över möjligheten att stödja utvecklingen av förnybar energiproduktion i Asien genom investeringen i REAF II. Swedfunds målsättning är att bidra till att uppfylla den svenska regeringens ambition för grön tillväxt och vi brinner för att bidra till de genomgripande förändringar som tillgång till hållbar energi kan ge i utvecklingsländer", säger Anna Ryott, VD på Swedfund.

För mer information, se http://www.berkeley-energy.com/ 

Om Swedfund

Swedfund är svenska statens utvecklingsfinansiär med uppdrag är att minska fattigdom genom hållbart företagande. Vi erbjuder finansiering, kompetens och ekonomiskt stöd för investeringar på tillväxtmarknaderna i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. I samarbete med våra partners ska vi medverka till ekonomiskt, miljö- och klimatmässigt samt socialt hållbara investeringar. Swedfunds investeringsstrategi vilar på tre fundament: samhällsutveckling, hållbarhet och finansiell bärkraft. Sedan 1979 har Swedfund varit en aktiv, ansvarsfull och långsiktig investerare i mer än 260 företag. www.swedfund.se

Följ gärna vår blogg: swedfundfrankly.se