Gå direkt till innehåll
Swedfund får hedersomnämnande för integrerad redovisning

Pressmeddelande -

Swedfund får hedersomnämnande för integrerad redovisning

Swedfund mottog idag ett hedersomnämnande för sin integrerade redovisning av FAR, branschorganisationen för redovisningskonsulter, revisorer och rådgivare som presenterade utmärkelsen i samband med sitt årliga pris till bästa hållbarhetsredovisningen.

Juryns motivering:
”Swedfund utmanar och driver utvecklingen av hållbarhetsredovisning genom att på ett föredömligt sätt tillämpa IIRC:s ramverk för integrerad redovisning”.

– Vi är oerhört stolta att få detta hedersomnämnande som en av de bästa inom hållbar och integrerad redovisning. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg med vår ambition att driva på och inspirera andra att redovisa hela organisationens resultat, inklusive hållbarhet, säger Anna Ryott vd på Swedfund.

För mer information, vänligen kontakta: Kai Sundström, kommunikationschef på Swedfund, 08-725 94 17, kai.sundstrom@swedfund.se

Om priset:
FAR delar årligen ut pris för Sveriges Bästa hållbarhetsredovisning. Under ett frukostseminarium i dag fick LKAB motta priset för Bästa hållbarhetsredovisning 2013. I år delade FAR även ut ett 2:a pris som gick till Svensk Exportkredit, SEK och ett 3:e pris till SCA. Vidare får SKF och Swedfund hedersomnämnanden. Läs mer om priset hos FAR.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Swedfund
Fattigdomsminskning genom hållbart företagande. Swedfund är statens utvecklingsfinansiär som genom hållbara investeringar bidrar till ekonomisk, miljömässigt och social utveckling i världens fattigaste länder.

Swedfund bildades 1979 och har idag 39 medarbetare med huvudkontor i Stockholm och ett regionalkontor i Nairobi, Kenya. Swedfund erbjuder ägarkapital, lån, kompetens och etableringsstöd för investeringar på nya tillväxtmarknader i Afrika, Asien, Latinamerika samt Östeuropa. Swedfund ägs till 100 procent av svenska staten och definieras som en bilateral DFI – Development Finance Institution.

Följ gärna vår blogg: swedfundfrankly.se

Kontakter

Axel Hallgren

Axel Hallgren

Presskontakt Press and Communications Manager +46 70 234 49 46