Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Positiv rapport från Riksrevisionen om Swedfund

Riksrevisionen slår fast i sin granskningsrapport som publiceras idag att Swedfund har förbättrat de områden som de centrala rekommendationerna i granskningen 2009 handlade om. I rapporten skriver man bland annat att Swedfund har utvecklat sina uppföljningssystem av resultat och utvecklingseffekter från investeringarna. 


– Det är glädjande att Riksrevisionens rapport speglar de framsteg som har gjorts de senaste åren med att tydligare följa upp och visa på vilket sätt våra investeringar leder till minskad fattigdom genom skapande av schyssta jobb i världens svåraste länder. Swedfund arbetar kontinuerligt med att förbättra verksamheten och detta är ett viktigt kvitto på att vi är på rätt väg, säger Anna Ryott, vd på Swedfund. 

Huvudfokus för rapporten är statens finansiering av Swedfunds verksamhet där rekommendationen till regeringen är att överväga alternativa finansieringsformer för att få en mer effektiv användning av statens medel. 

– För att fortsätta vårt viktiga arbete med fattigdomsminskning genom hållbart företagande och stärka Swedfunds roll inom det svenska biståndet, är en långsiktig och tryggad finansiering av verksamheten av yttersta vikt för vårt uppdrag, säger Anna Ryott. 

Swedfunds finansiering från staten utgör idag mindre än 1 procent av den årliga biståndsbudgeten. Anna Ryott fortsätter med att lyfta fram det ökade intresset för Swedfunds verksamhet och det starka inflödet av nya investeringar där fattade investeringsbeslut redan under första halvåret 2014 uppgår till 600 MSEK. 

– Vi är rustade för att ta en större och mer aktiv roll för att leverera mätbara resultat inom det svenska biståndet, avslutar Anna Ryott. 

 För mer information, vänligen kontakta: Nina McEvenue, pressekreterare på Swedfund,
070-968 71 10, nina.mcevenue@swedfund.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Swedfund

Fattigdomsminskninggenom hållbart företagande. Swedfund är svenska statens utvecklingsfinansiärsom genom hållbara investeringar bidrar till fattigdomsminskning och främjarekonomisk, miljömässigt och social utveckling i världens fattigaste länder.Swedfund ägs till 100 procent av svenska staten. Mer information finns påwww.swedfund.se.

Följ gärna vår blogg: swedfundfrankly.se

Kontakter

Axel Hallgren

Axel Hallgren

Presskontakt Press and Communications Manager +46 70 234 49 46