Följ Swedfund

​Maria Håkansson ny VD för Swedfund

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2017 09:46 CET

Styrelsen för Swedfund har utsett Maria Håkansson till ny VD. Maria Håkansson kommer närmast från rollen som Vice President Internet of Things (IoT) inom Ericsson. Maria Håkansson har haft flera ledande roller inom Ericsson bl.a. som Vice President Commercial Management & Sourcing i norra Europa och Centralasien, CFO Market Unit Nordic & Baltics samt Director Strategic Business Investments (M&A). Hon har också erfarenhet från arbete i USA och Filippinerna.

Göran Barsby, styrelseordförande i Swedfund, kommenterar:

”Vi identifierade erfarenhet av att leda i förändring, finansiell kompetens, vana av att jobba i internationell miljö samt fokus på hållbarhetsfrågor som nyckelegenskaper hos den person som ska leda Swedfund till nästa nivå. Maria Håkansson har lång erfarenhet från en rad ledande positioner inom Ericsson globalt, stark finansiell kompetens samt ett genuint intresse för hållbarhetsfrågor. Maria är helt rätt person för uppdraget och vi är stolta över att välkomna henne till Swedfund.”

”Det är en fantastisk möjlighet att få leda Swedfund i ambitionen att växa inom hållbara investeringar för att bidra till ett så viktigt mål som att minska fattigdomen i världen. Jag ser fram emot att leda Swedfund till nästa nivå,” säger Maria Håkansson.

Maria Håkansson tillträder senast den 5 mars 2018.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Göran Barsby, styrelseordförande Swedfund, 073-440 84 87

Gerth Svensson, tf VD Swedfund, 076-019 86 92

Om Swedfund

Swedfund är svenska statens utvecklingsfinansiär med uppdrag är att minska fattigdom genom hållbart företagande. Vi erbjuder finansiering, kompetens och ekonomiskt stöd för investeringar på tillväxtmarknaderna i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. I samarbete med våra partners ska vi medverka till ekonomiskt, miljö- och klimatmässigt samt socialt hållbara investeringar. Swedfunds investeringsstrategi vilar på tre fundament: samhällsutveckling, hållbarhet och finansiell bärkraft. Sedan 1979 har Swedfund varit en aktiv, ansvarsfull och långsiktig investerare i mer än 260 företag. www.swedfund.se

Följ gärna vår blogg: swedfundfrankly.se