Följ Swedfund

Anna Ryott lämnar Swedfund

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2017 12:06 CEST

Utvecklingsfinansiären Swedfunds VD Anna Ryott lämnar bolaget efter fyra år på posten.

Anna Ryott har meddelat styrelsen i Swedfund att hon beslutat lämna sitt uppdrag som VD på Swedfund för ett nytt uppdrag som vice VD på Norrsken Foundation, som investerar i socialt entreprenörskap.

”Swedfund har ett extremt viktigt uppdrag att utrota fattigdom genom hållbart företagande. Jag är otroligt stolt över vad vi lyckats åstadkomma under mina år som VD. Vi har gjort stora framsteg inom samtliga av bolagets fundament; samhällsutveckling, hållbarhet och finansiell bärkraft. Swedfund ligger idag i absolut framkant när det gäller att mäta och följa upp utvecklingsresultat och hållbarhet. Därför känns det tryggt att lämna över nu”, säger Anna Ryott.

Swedfund har de senaste åren mottagit en rad utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete och hållbarhetsredovisning. Bland annat har bolaget fått högsta rating av ansedda UN PRI. Swedfund har också vänt sitt resultat till vinst.

”Särskilt stolt är jag över att bolaget nu kan uppvisa ett positivt finansiellt resultat samt vårt ökade fokus på jämställdhet och klimat i våra portföljbolag”, säger Anna Ryott.

Swedfunds styrelseordförande Göran Barsby beklagar att Anna Ryott lämnar VD-posten.

”Anna Ryott har under sin tid som VD framgångsrikt lett arbetet på Swedfund och styrelsen beklagar att hon nu lämnar bolaget. Anna har utvecklat bolaget till att bli en lönsam och framgångsrik utvecklingsfinansiär utifrån bolagets tre fundament. Vi önskar henne stort lycka till med det nya viktiga uppdraget”, säger Göran Barsby.

Swedfund har inlett rekryteringsprocessen för en ny VD till Swedfund. Anna Ryott kvarstår som VD till den 30 augusti i år och börjar den 1 september på Norrsken. 

Om Swedfund

Swedfund är svenska statens utvecklingsfinansiär med uppdrag är att minska fattigdom genom hållbart företagande. Vi erbjuder finansiering, kompetens och ekonomiskt stöd för investeringar på tillväxtmarknaderna i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. I samarbete med våra partners ska vi medverka till ekonomiskt, miljö- och klimatmässigt samt socialt hållbara investeringar. Swedfunds investeringsstrategi vilar på tre fundament: samhällsutveckling, hållbarhet och finansiell bärkraft. Sedan 1979 har Swedfund varit en aktiv, ansvarsfull och långsiktig investerare i mer än 260 företag. www.swedfund.se

Följ gärna vår blogg: swedfundfrankly.se

Bifogade filer

PDF-dokument