Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Anders Craft ny t.f. VD för Swedfund

Från och med dagens datum tillträder Anders Craft som t.f. VD för Swedfund. Anders Craft har arbetat i 7 år inom bolaget, de senaste två åren som ansvarig för bolagets investeringstransaktioner samt investeringsportfölj. Han är således väl förtrogen med bolaget. Anders Craft har erfarenhet inom internationell investeringsverksamhet bland annat från 3i.

Sedan det tidigare meddelades att Björn Blomberg skall sluta, har sökandet efter en permanent VD pågått. Styrelsen bedömer att utnämningen kan ske om några månader. Under Björn Blombergs tid har bolaget genomgått en kraftig utveckling. Antalet anställda har ökat med 20 personer till 38 personer och ett lokalkontor har öppnats i Nairobi. Investeringstakten har ökat till i genomsnitt 697 mkr per år, innebärande att balansomslutningen nu är 3,5 mdr kr.

Men framför allt har detta inneburit stora utvecklingseffekter i de länder Swedfund har investerat i. Under Björn Blombergs tid har också ett arbete igångsatts för att kunna kvantifiera utvecklingseffekterna. Detta innebär att Swedfund bedömer utvecklingseffekter i nyinvesteringar och följer upp resultaten löpande.

Stockholm den 11 januari 2012

Styrelsen

För ytterligare info, kontakta Claes Ekström, Vice Ordförande, Swedfund

Mobil: 0708-186808


Ämnen


Om Swedfund

Swedfund, som ägs av svenska staten, erbjuder riskkapital, kompetens och ekonomiskt stöd för investeringar i tillväxtmarknaderna i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. Vårt uppdrag är att minska fattigdomen genom hållbart företagande, som bidrar till ekonomisk och miljömässig och social utveckling. Sedan 1979 har Swedfund varit en aktiv, ansvarsfull och långsiktig investerare i mer än 230 företag. www.swedfund.se

Följ gärna vår blogg: swedfundfrankly.se

Kontakter

Axel Hallgren

Axel Hallgren

Presskontakt Press and Communications Manager +46 70 234 49 46