Gå direkt till innehåll
Varje dag räknas - Swedfunds första Integrerade delårsrapport

Nyhet -

Varje dag räknas - Swedfunds första Integrerade delårsrapport

Swedfund verkar i länder där det är brist på annan finansiering och där andra investerare tycker att riskerna är för höga, men där möjligheten att förbättra fattiga människors livssituation är stor. Vi är på plats och har under första kvartalet 2015 fortsatt att växla upp för att stärka vårt bidrag i kampen mot fattigdom – genom fortsatta investeringar i hållbart företagande för fler och bättre jobb.

I denna delårsrapport har vi inspirerats av International Integrated Reporting Council’s (IIRC) ramverk <IR> för integrerad redovisning. Detta första steg mot en integrerad delårsrapport är viktigt och en synlig del i vår strävan att kontinuerligt förbättra oss och tydligare beskriva vad vi åstadkommer i våra tre fundament Samhällsutveckling, Hållbarhet och Bärkraftighet.

Vi är stolta över att under mars månad ha genomfört en första workshop inom ramen för Women4Growth i Nairobi. Med detta har vi initierat ett aktivt arbete för att stärka kvinnor i sina yrkesroller och öka jämställdheten i våra portföljbolag.

Vi fortsätter att arbeta aktivt med att höja kompetensen inom områdena Environmental, Social och Governance (ESG) i våra portföljbolag. Under mars månad anordnade vi en ESG-utbildning i Nairobi för deltagare från utvalda portföljbolag. Utbildningen var uppskattad och deltagarna uttryckte önskemål om fördjupad utbildning inom ämnet, en bekräftelse på att den här typen av insatser och kunskapsbyggande behövs och skapar värde.

I mars annonserade vi vårt partnerskap med Scania, som syftar till att utveckla tillverkningen av biogas som fordonsbränsle. Vi hoppas att detta ska inspirera fler svenska företag som på olika sätt bidrar till lösningen av klimatproblematiken att se samarbetsmöjligheter med oss. Vi har också beslutat att investera i en fond till stöd för lokala tillväxtföretag.

Den 20 april 2015 meddelade etiopisk domstol att beslutet om huruvida åtalet ska läggas ned mot Dr Fikru Maru, grundare av Addis Cardiac Hospital, återigen skjuts upp. Nytt datum är satt till den 12 maj, vilket infaller på tvåårsdagen för när Dr Maru fängslades i Etiopien. Swedfund fortsätter att aktivt följa processen.

Ett kvartal är kort sikt för Swedfund. Vi har som investerare ett långsiktigt perspektiv och är övertygade om att vi genom de löpande insatserna, de små stegen, och det aktiva påverkansarbetet bidrar till att skapa hållbara företag.  

Läs hela Swedfunds Integrerade redovisning per den 31 mars 2015.

Kontaktpersoner:
För den finansiella informationen, Helene Lundkvist, Director of Finance and Administration, tel: 08-725 94 04
För hållbarhetsinformationen och för frågor om den integrerade redovisningen i sin helhet, Karin Askelöf, Investment Manager, tel: 08-725 94 22.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Axel Hallgren

Axel Hallgren

Presskontakt Press and Communications Manager +46 70 234 49 46