Följ Swedfund

​Swedfunds tf VD Gerth Svensson på plats

Nyhet   •   Sep 04, 2017 10:35 CEST

Vi är glada att välkomna Gerth Svensson som har trätt in som Swedfunds tf VD. Gerth kommer att axla rollen under den tid processen att rekrytera en ny VD efter Anna Ryott pågår.

Gerth Svensson har en gedigen erfarenhet av internationellt arbete på ledande positioner. Sedan 2011 driver Gerth eget företag där han arbetar med management consulting, styrelseuppdrag samt går in som chef och ledare under en interimsperiod i olika företag. Genom de olika uppdragen i bolag både inom och utanför Sverige har han fått en bred kunskap inom många olika branscher.

Gerth har ett stort intresse för och erfarenhet av hållbarhetsfrågor, något han bland annat får möjlighet att fokusera på genom styrelseuppdraget i GES International AB.

"Privata sektorns utveckling är helt avgörande för att utrota fattigdomen och att nå målen i Agenda 2030. Utan lönsamma företag, inga jobb. Vi måste fortsätta skapa nya och anständiga jobb. På ett hållbart sätt. En enorm möjlighet. Vi kommer att fortsätta bidra till Sveriges kamp mot fattigdomen. Swedfund vill vara med och skapa drägligare villkor för de människor som inte haft turen att dra vinstlotten i livets stora lotteri. Människor som råkat födas i ett land där välstånd eller grundläggande rättigheter inte finns på plats. Det ska bli oerhört roligt att leda Swedfunds verksamhet framöver och att jobba tillsammans med civilsamhället, företag, myndigheter och många internationella aktörer", säger Gerth Svensson tf VD på Swedfund.

Gerth har på olika sätt arbetat ideellt under större delen av sitt liv. Till exempel volontärarbete för Stockholms Stadsmission, fotbollstränare för yngre flickor och pojkar, ”penn-fightats” med Amnesty International samt arbete relaterat till Raoul Wallenberg och mänskliga rättighetsfrågor i hans anda.

Gerth Svensson har tidigare innehaft olika roller på Arthur Andersen i Sverige men också i USA. Huvudparten av yrkeslivet har han dock arbetat i ledande positioner i SEB koncernen, bl.a inom Merchant Banking, Retail Banking, Wealth Management och Group Treasury, och även varit medlem av VDs Management Advisory Group och flertalet divisioners ledningsgrupper.