Gå direkt till innehåll

Nyhet -

​Swedfund presenterar arbetet med de mänskliga rättigheterna på FNs världskonferens i Geneve

Nästa vecka genomför FN den tredje årliga konferensen på temat företagen och de mänskliga rättigheterna i Geneve. I fokus för konferensen som samlar 1200 delegater från näringsliv, civilsamhälle och politik står FN:s ramverk Protect, Respect and Remedy, de så kallade Guiding Principles. 

European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) arrangerar ett seminarium i vilket investerarnas införande av dessa Guiding Principles diskuteras. Swedfund deltar som enda nationell utvecklingsfinansiär tillsammans med representanter för EBRD, Europeiska Investeringsbanken och Overseas Private Investment Corporation (OPIC) för att beskriva och diskutera hur de mänskliga rättigheterna nu inkluderas i policyer och investeringsprocesser. 

"Det är naturligtvis av största vikt att i ett forum som detta få möjlighet att presentera och diskutera hur man i praktiken går från ord till handling i hanteringen av alla de frågor som ryms under frågan om företagens ansvar för de mänskliga rättigheterna. Vårt ansvar som utvecklingsfinansiär i dessa frågor är självklart och frågornas komplexitet kräver lärande allianser med civilsamhällets kunskapsorganisationer, allianser som vi arbetat hårt för att etablera under senare år", menar  Lars-Olle Larsson som representerar Swedfund i FN-konferensen 1-3 december.

Mer om FN konferensen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Axel Hallgren

Axel Hallgren

Presskontakt Press and Communications Manager +46 70 234 49 46