Gå direkt till innehåll

Nyhet -

IFC och Swedfund stärker samarbetet för att främja privatsektorutveckling på tillväxtmarknader

Igår, den 10 september, signerade Swedfund IFCs Master Cooperation Agreement. Avtalet har nu signerats av totalt har 17 DFIer (Development Finance Institutions).

Överenskommelsen som träffats mellan IFC (en av medlemmarna i Världsbanksgruppen) och Swedfund syftar till att rationalisera och effektivisera det gemensamma arbetet att tillhandahålla finansiering till företag i den privata sektorn på tillväxtmarknader, och därigenom öka arbetstillfällen och tillväxt.

Avtalet standardiserar de steg som långivarna går igenom när de samfinansierar ett projekt med IFC. Metoden sparar både tid och pengar för såväl låntagarna (privata företag på tillväxtmarknader) som långivarna.

För att fullfölja vårt uppdrag, d.v.s. att främja utvecklingen av den privata sektorn i utmanande miljöer, söker vi alltid efter att stärka samarbetet med likasinnade investerare”, säger Karin Isaksson, Investment Director på Swedfund. ”Tillsammans med IFC kommer vi på ett mer effektivt sätt kunna nå ännu fler företag, och därigenom ha ett än större genomslag i de länder där investeringarna behövs som mest.

IFCs samarbete med Swedfund spänner redan över en mängd olika komplimenterande aktiviteter, många med fokus på Afrika”, säger Jingdong Hua, IFC Vice President, Treasury, Syndications and Information Technology.

Läs hela pressreleasen här (på engelska), IFC, Swedfund Boost Collaboration to Promote Private Sector Development in Emerging Markets.


Ämnen

Kontakter

Axel Hallgren

Axel Hallgren

Presskontakt Press and Communications Manager +46 70 234 49 46