Gå direkt till innehåll
Fortsatt dialog om skatter

Nyhet -

Fortsatt dialog om skatter

Den 13 mars fortsatte Swedfund den intressentdialog som inleddes under våren 2013. Bland andra civilsamhällesorganisationer deltog företrädare för Diakonia, Action Aid och Forum Syd. Dialogen leddes av Lars-Olle Larsson, Senior Manager för ESG-frågor på Swedfund.

Alvin Mosioma, Executive Director Tax Justice Network Africa, presenterade på mötet rapporten Africa rising? Inequalities and the essential role of fair taxation. Niclas Düring, Portfolio Director i Swedfund, presenterade också på mötet hur land för land-rapporteringen av portföljbolagens skatt nu presenteras i Swedfunds Integrerade redovisning 2013.

“Efterfrågan på ett globalt ramverk för att öka företagens transparens och angripa skatteflykt är nyckeln till att säkerställa att det ekonomiska välståndet fördelas på ett rättvist och skäligt sätt. Swedfund har tagit det första steget och vi hoppas att andra DFI:er kommer att följa efter”, sade Alvin Mosioma, Executive Director Tax Justice Network Africa.

”Swedfunds land för land-rapportering av skatt är ett konkret resultat av vårt värdefulla erfarenhetsutbyte med civilsamhällets biståndsorganisationer, en rapportering som vi hoppas nu kan bilda skola för flera företag”, kommenterar Lars-Olle Larsson, Senior Manager för ESG-frågor på Swedfund.

Tidigare dialogmöten:

Den 27 maj 2013 hölls Swedfunds första intressentdialog. 

Den 29 oktober 2013 hölls det andra intressentdialogen om de Draft Principles for Corporate Responsibility on Tax som tagits fram av Christian Aid och IBIS. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Axel Hallgren

Axel Hallgren

Presskontakt Press and Communications Manager +46 70 234 49 46